YALAN

Oda TV'nin "A Haber'e Çıkan Akademisyen Harvard'ta Çalışmıyor" Yalanı

Oda TV
Oda TV

Oda TV 15 Ocak 2019 tarihinde A Haber’de yayınlanan satır arası programı ile ilgili birtakım iddialar gündeme getiren bir haber yaptı. Oda TV 12 Ocak 2019 tarihinden yayınlanan programda Harvard Üniversitesi’nde profesör olduğu iddiasıyla yayına çıkarılan kişinin Harvard’la bir ilgisinin olmadığını “A Haber’deki gizemli profesör kafaları karıştırdı” başlığıyla servis edildi. Haberde Oda TV yetkililerinin Harvard Üniversitesi’ne ulaştıkları ve A Haber’e konuk olan kişinin Harvard’la bir ilgisinin olmadığını iddia etti.

 

 

11 Ocak 2019 tarihinde A Haber’de yayınlanan Cansu Canan Özgen’in sunduğu Satır Arası programına katılan Mark Tomass isimli akademisyenin Harvard Üniversitesi’nde çalışmadığı iddiası doğru değil. Mark Tomass Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Harvard Üniversitesi’nde çalıştığını doğruladı. Mark Tomass’ın Harvard’ta görev yaptığı internet üzerindeki açık kaynaklardan da görülebiliyor.

 

Doğru Haber Linkleri: Mark Tomass

Yalan Haber Linkleri: Oda TV

Son Yalanlar

İBB İcraatları
YALAN

İBB İcraatları

28 Temmuz, 2022
Daha önce de söylenmiş ama yapılmamıştı; Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2.el fiyatına sıfır otomobil vaadi yine daha öncesinde sonuçsuz bırakılan bir vaadi akıllara getirdi. Özgür Özel "CHP'ye oy verene traktör bedava!" söyleminde bulunmuş fakat icraati olmamıştı.
Sosyal Medya Tiyatrocuları
YALAN

Sosyal Medya Tiyatrocuları

12 Haziran, 2022
CHP'nin mitinginde 21 Mayıs 2022 tarihinde kürsüye yeni bir isim daha çıkartıldı; Nusret Güllü. “Ayağımda ayakkabı bile yok!” diyen Nusret Güllü’nün sosyal medya hesabı incelendiğinde arkadaşlarıyla beraber eğlence mekanlarında çekilmiş olan fotoğrafları sosyal medyada “Sanırım bir tek ayakkabı almaya paran yok!” yorumlarının gelmesine sebep oldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Hakkında Çıkan Yalanlar
YALAN

Diyanet İşleri Başkanlığı Hakkında Çıkan Yalanlar

11 Haziran, 2022
CHP yandaşı Sözcü Gazetesi’nin "Diyanet camilerden T.C. ibaresini kaldırıyor." İddiası da sosyal medyada dönem dönem karşımıza çıkan diğer bir iddia.  Geçtiğimiz günlerde yeniden karşımıza çıkan bu iddiaya Diyanet İşleri Başkanlığı Twitter üzerinden açıklama getirdi. Başkanlığın paylaştığı detaylar arasında yapılacak olan değişikliğin yalnızca logo ve rengi kapsadığı da yer aldı.

HAKKIMIZDA

Günün Yalanları logo

Günün Yalanları, yazılı ve görsel medyada yapılan haberleri, politikacıların dile getirdiği iddiaları ve sosyal medyada dolaşan şüpheli bilgilerin doğruluğunu araştırıyor.

KARDEŞ PROJE

Fact-Checking Turkey logo

Fact-Checking Turkey dış basında Türkiye hakkında çıkan haberlerin doğruluğunu yanlışlığını araştırmaktadır. İngilizce ve Arapça dillerinde yayın yapmaktadır.

 

Boğaziçi Küresel logo

Günün Yalanları bir Boğaziçi Küresel projesidir