Birgün gazetesinin 14 Ekim 2015 tarihli haberinde dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin, İngiltere'nin Londra kentindeki bir duvara Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ı konu alan bir grafiti çizdiği iddia edildi. Sosyal medyada kısa sürede yayılan bu haber, 15 Ekim 2015 tarihinde "Banksy’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve oğlu Bilal’i resmettiği grafitiye boyalı saldırı" manşetiyle Sözcü gazetesi tarafından da kullanıldı. Çizimin Banksy'e ait olduğuna dair Banksy'nin kendisi tarafından yapılan herhangi bir açıklama bulunmamasına rağmen manşetlere taşınan bu bilgi gerçek değildir. Bansky'nin çalışmalarının yayınlandığı resmi Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarının hiç birinde henüz bu graffiti paylaşılmamıştır. Bununla birlikte Banksy'nin resmi Instagram hesabı üzerinden yaptığımız yazışmalarda yetkililer çalışmanın Banksy'e ait olmadığını ifade etmişlerdir.
YALAN
Banksy Londra'ya Erdoğan Ailesini Çizdi Yalanı
Son Yalanlar
İBB İcraatları
Daha önce de söylenmiş ama yapılmamıştı; Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2.el fiyatına sıfır otomobil vaadi yine daha öncesinde sonuçsuz bırakılan bir vaadi akıllara getirdi. Özgür Özel "CHP'ye oy verene traktör bedava!" söyleminde bulunmuş fakat icraati olmamıştı.
Sosyal Medya Tiyatrocuları
CHP'nin mitinginde 21 Mayıs 2022 tarihinde kürsüye yeni bir isim daha çıkartıldı; Nusret Güllü. “Ayağımda ayakkabı bile yok!” diyen Nusret Güllü’nün sosyal medya hesabı incelendiğinde arkadaşlarıyla beraber eğlence mekanlarında çekilmiş olan fotoğrafları sosyal medyada “Sanırım bir tek ayakkabı almaya paran yok!” yorumlarının gelmesine sebep oldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Hakkında Çıkan Yalanlar
CHP yandaşı Sözcü Gazetesi’nin "Diyanet camilerden T.C. ibaresini kaldırıyor." İddiası da sosyal medyada dönem dönem karşımıza çıkan diğer bir iddia. Geçtiğimiz günlerde yeniden karşımıza çıkan bu iddiaya Diyanet İşleri Başkanlığı Twitter üzerinden açıklama getirdi. Başkanlığın paylaştığı detaylar arasında yapılacak olan değişikliğin yalnızca logo ve rengi kapsadığı da yer aldı.