Cumhuriyet gazetesi 21 Şubat 2018 tarihinde manşetten verdiği bir haberde Ankara Garı katliamı sanığı DAEŞ’in sözde emiri Nusret Yılmaz’ın serbest bırakıldığını iddia etti. DAEŞ’li Nusret Yılmaz’ın 2 kez yasal yollarla Türkiye’den Gürcistan’a çıktığını ileri sürdü. Haberde DAEŞ’lilere hoşgörü gösterildiği ve tahliye edildikleri iddia edildi. DAEŞ’lilere iltimas ve hoşgörü gösterilmesi üzerinden hükümet hedef gösterildi ve DAEŞ mücadele edilmediği aksine destek sağlandığı iddia edildi. Hakkında açılan vatana ihanet davasından dolayı Almanya’ya firar eden Can Dündar ise Twitter hesabından hükümetin DAEŞ’le mücadele etmediğine yönelik bir paylaşımda bulundu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 23 Şubat 2018 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada Cumhuriyet gazetesinin iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirdi. Söz konusu karışıklığın sebebi bir isim benzerliği. 21 Aralık 2017 tarihinde Gürcistan polisi tarafından Sarp Kara Hudud Kapısı pasaport kontrol noktasına getirilen Nusret Yılmaz, 1984 Vakfıkebir doğumlu. DAEŞ emiri olan ve hakkında Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Gaziantep 2. ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi ve Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesince “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 4 ayrı yakalama kararı bulunan Nusret Yılmaz ise yine 1984 ancak Adıyaman-Besni nüfusuna kayıtlı ve farklı TC kimlik nosu olan bir şahıs.
İsim benzerliğinden kaynaklı bu yanlış anlaşılma ile Gürcistan polisi tarafından Türkiye’ye teslim edilen Nusret Yılmaz, olayın aslının anlaşılması üzerine serbest bırakıldı.
Ankara garı katliamı sanığı olarak aranan firari DAEŞ militanı Adıyaman-Besni doğumlu Nusret Yılmaz ise henüz yakalanamadı.
Doğru Haber Linkleri: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı
Yalan Haber Linkleri: Cumhuriyet