Facebook’taki “Türkiye” isimli kullanıcı 10 Şubat 2018 tarihinde Sivas’taki bir inşaat işçisinin Kürtçe konuştuğu için çevredekiler tarafından darp edildiğini iddia eden bir gönderi paylaştı. Söz konusu gönderide dayak yediği iddia edilen kişinin fotoğrafı paylaşıldı. Gönderi 91 binin üzerinde paylaşım aldı.
Bir inşaat işçisinin Sivas’ta Kürtçe konuştuğu için çevredekiler tarafından darp edildiği iddiası gerçeği yansıtmıyor. Yapılan incelemelerde, belirtilen tarihte Sivas’ta böyle bir olayın yaşanmadığı, gönderideki fotoğrafın ise 2015 yılında Samsun’da mantolama işçileri ile bina sakinleri arasında geçen bir kavga ait olduğu ortaya çıktı.
Doğru Haber Linkleri: Habertürk
Yalan Haber Linkleri: Facebook
YALAN
İBB İcraatları
28 Temmuz, 2022
Daha önce de söylenmiş ama yapılmamıştı; Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2.el fiyatına sıfır otomobil vaadi yine daha öncesinde sonuçsuz bırakılan bir vaadi akıllara getirdi. Özgür Özel "CHP'ye oy verene traktör bedava!" söyleminde bulunmuş fakat icraati olmamıştı.
YALAN
Sosyal Medya Tiyatrocuları
12 Haziran, 2022
CHP'nin mitinginde 21 Mayıs 2022 tarihinde kürsüye yeni bir isim daha çıkartıldı; Nusret Güllü. “Ayağımda ayakkabı bile yok!” diyen Nusret Güllü’nün sosyal medya hesabı incelendiğinde arkadaşlarıyla beraber eğlence mekanlarında çekilmiş olan fotoğrafları sosyal medyada “Sanırım bir tek ayakkabı almaya paran yok!” yorumlarının gelmesine sebep oldu.
YALAN
Diyanet İşleri Başkanlığı Hakkında Çıkan Yalanlar
11 Haziran, 2022
CHP yandaşı Sözcü Gazetesi’nin "Diyanet camilerden T.C. ibaresini kaldırıyor." İddiası da sosyal medyada dönem dönem karşımıza çıkan diğer bir iddia. Geçtiğimiz günlerde yeniden karşımıza çıkan bu iddiaya Diyanet İşleri Başkanlığı Twitter üzerinden açıklama getirdi. Başkanlığın paylaştığı detaylar arasında yapılacak olan değişikliğin yalnızca logo ve rengi kapsadığı da yer aldı.