Silvan Kaymakamından İtiraf Gibi Açıklamalar Yalanı

Evrensel Gazetesi’nin 05.10.2015 tarihinde “Silvan Kaymakamından İtiraf Gibi Açıklamalar” başlıklı haberde Silvan Kaymakamı Murat Kütük’ün Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye Silvan’da tankların sivilleri hedef aldığını ve gözaltına alınan sivillere kötü muamele yapıldığını söylediği ifade edilmiştir. Fakat Baro Başkanı Tahir Elçi attığı tweetlerle kaymakamın böyle bir ifadede bulunmadığını belirterek Evrensel Gazetesi’nin yaptığı haberi yalanlamıştır.

Doğru Haber Görseli

Son Yalanlar

Mustafa Akıncı’nın Türkiye'ye Girişi Yasaklandı Yalanı

Mustafa Akıncı’nın Türkiye'ye Girişi Yasaklandı Yalanı

14 Ekim, 2021
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı; "Bu iddialar yalandır," diyerek bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Aşı Kartı Yalanı

Aşı Kartı Yalanı

30 Eylül, 2021
Kurum ve müesseseler HES kodundan hangi bilgileri sorgulamak isterlerse sorgulayabilmektedir."
"Barınamıyoruz" Eylemleri Yalanı

"Barınamıyoruz" Eylemleri Yalanı

23 Eylül, 2021
Ardından İstanbul Valiliği de yapılmış olan eylemlerle ilgili bahse konu 127 kişinin kimliğini açıkladı.

HAKKIMIZDA

Günün Yalanları logo

Günün Yalanları, yazılı ve görsel medyada yapılan haberleri, politikacıların dile getirdiği iddiaları ve sosyal medyada dolaşan şüpheli bilgilerin doğruluğunu araştırıyor.

KARDEŞ PROJE

Fact-Checking Turkey logo

Fact-Checking Turkey dış basında Türkiye hakkında çıkan haberlerin doğruluğunu yanlışlığını araştırmaktadır. İngilizce ve Arapça dillerinde yayın yapmaktadır.

Boğaziçi Küresel logo

Günün Yalanları bir Boğaziçi Küresel projesidir