Evrensel ve IMC 4 Kasım 2015 tarihli bir haberinde Sertip Polat'ın özel harekat timlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdiğini iddia etti.
Ancak Sertip Polat'ın babası Nizam Polat oğlunun örgütten ayrılmak istediği için PKK'lılar tarafından katledildiğini açıkladı. Oğlunun PKK'lılar tarafından kandırılarak kendilerinden uzaklaştırıldığını ifade eden Baba Nizam Polat, “Gün geçtikçe oğlum İslam'dan uzaklaştırıldı. İki yıldır ben oğlumun hak yoluna geri dönmesi için çabaladım. Oğlumu bize düşman ettiler. Bu bize yapılan bir zülümdür. En sonunda oğlumu Silvan'da bulunan Tekel Mahallesine götürüp çatışmalara sürüklediler. Oğlum, amcasına önceden, ‘Beni bu insanların arasından kurtarın' demiş. Çatışmaların yaşandığı Tekel Mahallesinde onlardan ayrılacağını söyleyerek uzaklaşmak istemiş, fakat biraz ilerleyince arkasından ateş ederek onu katletmişler.” dedi.
Ayrıca cenazenin örgüt tarafından kendisine verilmediğini ve örgütün kendisini cenazeyi almamakla suçladığını belirtti.
Dolayısıyla Evrensel ve IMC'nin haberi doğruyu yansıtmamaktadır.
Doğru Haber Görseli


YALAN
Arpa Üreten Çiftçiler Zarara Uğratılıyor Yalanı
13 Aralık, 2021
CHP'li Ömer Fethi Gürer geçtiğimiz günlerde meclisteki bir konuşmasında çeşitli iddialara yer verdi. CHP'li Gürer, Bakan Pakdemirli'nin Meclis’teki konuşması sırasında gösterdiği “seçilmiş ürünlerde maliyet ve satış fiyatları” tablosuna ilişkin, “Bakan, arpa üreten çiftçiye maliyetinin altında bir fiyat verdiğini itiraf etmiş oldu” ifadelerine yer verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, arpa fiyatlarının piyasa fiyatının altında kaldığı ve çiftçinin zarara uğratıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada "arpa fiyatlarına" ilişkin sözlerinin çarpıtılarak farklı bir şekilde kamuoyuna yansıtıldığının görüldüğü açıkça ifade edildi.
Arpa üretiminin kuraklık nedeniyle geçen yıla göre yüzde 30,7, buğday üretiminin ise yüzde 13,9 azaldığı bilgisi verilen açıklamada, "Kuraklığın da etkisiyle birim alandan elde edilen verimin düşmesi kilogram başına düşen maliyeti artırmaktadır. Arpa üretiminin dekara maliyeti, buğdaya göre daha az olmaktadır ancak bu yıl kuraklık nedeniyle dekar başına arpa verimindeki düşüş, buğdaya göre daha yüksek oranda gerçekleşmiştir. Bu nedenle 1 kilogram arpanın maliyeti, 1 kilogram buğdaya göre daha yüksek oluşmuştur." ifadelerinde bulundu.