YALAN

"Volkan Konak Silahlı Saldırıya Uğradı" Yalanı

Volkan Konak
Volkan Konak

Volkan Konak 21 Şubat çarşamba akşamı İstanbul Ataşehir’de bulunan bir mekânda sahne aldı. Gecenin ilerleyen saatlerin Volkan Konak’ın sahne aldığı mekândan silah sesleri duyuldu.

Volkan Konak’ın sahne aldığı mekânda silahla ateş edildiği haberlerinin yayılmasının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı Volkan Konak’ın hedef alındığını iddia eden gönderiler paylaşmaya başladı. CHP Milletvekilleri; Tuncay Özkan, Haluk Pekşen ve Barış Yarkadaş Volkan Konak'ın saldırının kendisiyle bir alakasının olmadığını açıklaması rağmen Konak'a "vatan haini" denilerek ateş açıldığı iddiasını sosyal medya hesaplarından ısrarla paylaştılar. Volkan Konak sahnedeyken birinin gelip “Sen vatan hainisin” diyerek Konak’a ateş ettiği ileri sürüldü. Konak’ın Atatürkçü bir vatansever olduğu için kurşunların hedefinde olduğu iddia edildi.

CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Volkan Konak'ın Atatürkçü olduğu için saldırıya uğradığını ve Atatürkçülerin yılmayacaklarını ifade eden bir açıklama yaptı. 

Volkan Konak’ın yakın arkadaşlarından olan Sunay Akın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Farklı düşüneni vatan haini ilan etmek eski bir hastalık. Silahlar çekilir ve toplum bölünür. Sorumlular dikkat! Geçmiş olsun Volkan Konak.” ifadelerini kullanarak bir paylaşım yaptı. Akın, Twitter paylaşımında Volkan Konak’a yapılan saldırısının sorumlusunun hükümet olduğunu ima etti.

Hakkında açılan vatana ihanet davasından sonra Almanya’ya firar eden Can Dündar ise saldırının arkasında hükümet zihniyetinin olduğunu ve hükümet değişmeden bu saldırıların bitmeyeceğini ileri süren bir paylaşım yaptı.

Sabahat Akkiraz ise Konak’a “Vatan hainini niye sahneye çıkardın” denilerek ateş açıldığını ve Konak’ın Atatürkçü olduğu için bu saldırıya maruz kaldığını iddia eden bir paylaşım yaptı.

Metin Uca’da, Konak’ın kendisi gibi düşünmeyenler tarafından “vatan haini” ilan edilerek silahlı saldırıya maruz kaldığını iddia eden bir paylaşım yaparak Türkiye’nin ayrıştığı vurgusunu yaptı.

Volkan Konak 21 Şubat Çarşamba gecesi sahne aldığı mekândan çıkarken söz konusu saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı. Konak saldırının kendisiyle kesinlikle alakasının olmadığını, söz konusu saldırının mekânın içinde değil dışında gerçekleştiğini ve kendisinin olayı daha sonradan öğrendiğini açıkladı.

Volkan Konak basında ve sosyal medyada dolaşan iddiaların işgüzar kişiler tarafından ortaya atıldığını, bu durumun kendisini ve ailesini çok üzdüğünü belirtti. Konak alkollü mekanlarda bu tür vakaların normal olduğunu da sözlerine ekledi. Ancak, Volkan Konak’ın bu açıklamalarına rağmen Volkan Konak’a “vatan haini” denilerek ateş açıldığı yalanı sosyal medya üzerinden 10 binlerce kez paylaşıldı.

Bahsi geçen olay Volkan Konak’ın sahneye çıktığı mekânın güvenlik kameralarına da yansıdı. Konak sahnede olduğu sırada silahlı iki kişi mekândan içeriye girmek istiyor. Bu sırada mekânda bulunan özel güvenlik görevlileri ile bir tartışma yaşanıyor. Saldırgan özel güvenlik görevlisi tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getiriliyor. Saldırganlar tedavilerinin ardından gözaltına alındı.

Doğru Haber Linkleri: İHA, Sabah

Yalan Haber Linkleri: Twitter, Twitter, Twitter

Son Yalanlar

İBB İcraatları
YALAN

İBB İcraatları

28 Temmuz, 2022
Daha önce de söylenmiş ama yapılmamıştı; Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2.el fiyatına sıfır otomobil vaadi yine daha öncesinde sonuçsuz bırakılan bir vaadi akıllara getirdi. Özgür Özel "CHP'ye oy verene traktör bedava!" söyleminde bulunmuş fakat icraati olmamıştı.
Sosyal Medya Tiyatrocuları
YALAN

Sosyal Medya Tiyatrocuları

12 Haziran, 2022
CHP'nin mitinginde 21 Mayıs 2022 tarihinde kürsüye yeni bir isim daha çıkartıldı; Nusret Güllü. “Ayağımda ayakkabı bile yok!” diyen Nusret Güllü’nün sosyal medya hesabı incelendiğinde arkadaşlarıyla beraber eğlence mekanlarında çekilmiş olan fotoğrafları sosyal medyada “Sanırım bir tek ayakkabı almaya paran yok!” yorumlarının gelmesine sebep oldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı Hakkında Çıkan Yalanlar
YALAN

Diyanet İşleri Başkanlığı Hakkında Çıkan Yalanlar

11 Haziran, 2022
CHP yandaşı Sözcü Gazetesi’nin "Diyanet camilerden T.C. ibaresini kaldırıyor." İddiası da sosyal medyada dönem dönem karşımıza çıkan diğer bir iddia.  Geçtiğimiz günlerde yeniden karşımıza çıkan bu iddiaya Diyanet İşleri Başkanlığı Twitter üzerinden açıklama getirdi. Başkanlığın paylaştığı detaylar arasında yapılacak olan değişikliğin yalnızca logo ve rengi kapsadığı da yer aldı.

HAKKIMIZDA

Günün Yalanları logo

Günün Yalanları, yazılı ve görsel medyada yapılan haberleri, politikacıların dile getirdiği iddiaları ve sosyal medyada dolaşan şüpheli bilgilerin doğruluğunu araştırıyor.

KARDEŞ PROJE

Fact-Checking Turkey logo

Fact-Checking Turkey dış basında Türkiye hakkında çıkan haberlerin doğruluğunu yanlışlığını araştırmaktadır. İngilizce ve Arapça dillerinde yayın yapmaktadır.

 

Boğaziçi Küresel logo

Günün Yalanları bir Boğaziçi Küresel projesidir